Velikonoční beránek
Už jsou tady - Velikonoce! A co by to bylo za Velikonoce, bez beránka. Beránek se nám bohužel do redukčních diet moc nehodí. Máme dva způsoby - na pár dní uvolnit režim, nebo si beránka připravit ve zdravém provedení.
Co budeme potřebovat?
- 250 g špaldové mouky
- 4 g sody
- špetku soli
- 1 odměrka proteinu
- kešu oříšky
- 45 g oleje
- 1/2 vaničky baby špenátu
- 180 g podmáslí
- 40 g čekankového sirupu
- 2 vajíčka
- 40 g erythritolu
Postup
Do mixéru si dáme 45 g oleje, 1/2 vaničky baby špenátu, 180 g podmáslí, protein, sůl, kešu oříšky a vyšleháme. Následně k tomu přidáme 40 g erythritolu a 40 g čekankového sirupu. Dovyšleháme. Poté obsah nalijeme do mísy a přidáme 1 vejce a 1 bílek. Metlou zašleháme a postupně přisypáváme mouku. Pokud by se těsto zdálo hutné, přidejte olej nebo podmáslí tak, aby vám vzniklo krásné hladké těsto. Pečeme cca 45 min na 175 stupňů.
Dobrou chuť vám přeje DAFIT tým s Michaelou Tollingerovou
Michaela Tollingerová
Nutriční terapeut