GDPR SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Správcem osobních údajů poskytnutých za účelem plnění předmětu smlouvy je
prodávající.

Identifikační a kontaktní údaje správce


Společnost: DAFIT, s. r. o
Sídlo: U Rakovky 1739/29, 148 00 Praha 4 - Kunratice
IČ: 00570150
DIČ: CZ00570150
Telefon: 773 22 22 50
E-mail: obchod@dafit.cz
Kontaktní adresa: U Rakovky 1739/29, 148 00 Praha 4 - Kunratice
Účel zpracování, rozsah osobních údajů a právní základ pro zpracování


Kupující bere na vědomí, že pro účely uzavření kupní smlouvy, její následné plnění
(zpracování objednávky, zajištění vyskladnění a doručení zboží) a případného
řešení práv z vadného plnění (reklamací) správce zpracuje a uchová v souladu s
nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, obecné nařízení o
ochraně osobních údajů (dále jen GDPR), jeho osobní údaje v následujícím
rozsahu: jméno, příjmení, adresa, e-mail a telefonní číslo.


Právním základem pro zpracování osobních údajů je v souladu s článkem 6 odst. 1
písm. b) GDPR plnění smlouvy, jejíž smluvní stranou je kupující.


Kategorie příjemců/příjemci osobních údajů


Správce se zavazuje osobní údaje kupujícího neposkytnout jiným subjektům než
následujícím zpracovatelům:


a) smluvnímu dopravci, kterého si kupující zvolí v objednávkovém formuláři, za
účelem dodání zboží, seznam dopravců je dostupný zde, přičemž údaje budou
poskytnuty v následujícím rozsahu: jméno, příjmení, adresa, e-mail, telefonní číslo;

b) provozovateli portálu Heureka.cz za účelem generování a zasílání dotazníků
spokojenosti s nákupem v rámci programu Ověřeno zákazníky, do něhož je
internetový obchod zapojen. Právním základem pro zpracování je v tomto případě
v souladu s článkem 6 odst. 1 písm. f) GDPR oprávněný zájem správce, který
spočívá v zjišťování spokojenosti kupujícího s nákupem u správce. Zasílání

dotazníků se týká všech kupujících, kteří neodmítli zasílání obchodních sdělení ve
smyslu § 7 odst. 3 zákona o některých službách informační společnosti (č.
480/2004 Sb.), a je prováděno po každém nákupu na internetovém obchodu.
Provozovatel portálu Heureka.cz je oprávněn předanou e-mailovou adresu použít
výhradně za účelem vygenerování a zaslání dotazníku spokojenosti ve smyslu
Podmínek programu Ověřeno zákazníky dostupných zde. Proti zasílání e-mailových
dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky může kupující kdykoli vyjádřit
námitku odmítnutím dalších dotazníků pomocí odkazu v e-mailu s dotazníkem. V
případě námitky nebude dotazník kupujícímu dále zasílán.


Doba uložení


Osobní údaje budou správcem uloženy po dobu nutnou ke splnění smlouvy
(zpracování objednávky, vyskladnění a doručení zboží) a dále po dobu zákonné
záruky (24 měsíců od převzetí zboží) či po dobu poskytnuté záruky smluvní.


Kupující bere na vědomí, že správce má dle § 31 zákona o účetnictví (č. 593/1991
Sb.) povinnost uschovat účetní doklady a účetní záznamy (faktury) po dobu 5 let
počínajících koncem účetního období, kterého se týkají (to znamená, pokud
nakoupíte zboží v průběhu roku 2018, musí být faktura uchována do konce roku
2023). Správce má také povinnost vyplývající z § 47 zákona o správě daní a
poplatků (č. 337/1992 Sb.) uchovat fakturu po dobu 3 let od konce zdaňovacího
období, v němž vznikla daňová povinnost související s fakturou (to znamená,
pokud nakoupíte zboží v průběhu roku 2020, musí být faktura pro účely daňového
řízení uchována do konce roku 2023). Faktura obsahuje následující osobní údaje:
jméno, příjmení a adresu.


Kupující bere rovněž na vědomí, že správce má dle § 35 zákona o dani z přidané
hodnoty (č. 235/2004 Sb.), povinnost uschovat daňové doklady po dobu 10 let od
konce zdaňovacího období, ve kterém se plnění uskutečnilo (to znamená, pokud
nakoupíte zboží v průběhu roku 2020, musí být faktura uchována do konce roku
2030). Daňový doklad obsahuje následující osobní údaje: jméno, příjmení a
adresu.


Práva kupujícího ve vztahu k osobním údajům


Kupující dále bere na vědomí, že dle článků 15 až 21 GDPR má právo:

a) na přístup k osobním údajům, které sestává z práva získat od správce potvrzení,
zda osobní údaje, které se ho týkají, jsou či nejsou zpracovávány, a pokud je tomu
tak, má právo získat přístup k těmto osobním údajům a k informacím vymezeným
v článku 15 GDPR;
b) na opravu nepřesných osobních údajů, které se ho týkají, dále s přihlédnutím k
účelům zpracování má kupující právo na doplnění neúplných osobních údajů, a to i
poskytnutím dodatečného prohlášení dle článku 16 GDPR;
c) na výmaz („právo být zapomenut“), které spočívá v tom, že správce bez
zbytečného odkladu vymaže osobní údaje, které se kupujícího týkají, jakmile již
nebudou potřebné pro účely plnění smlouvy, pokud není dán jiný zákonný důvod
pro jejich další zpracování;
d) na omezení zpracování osobních údajů v případech vymezených článkem 18
GDPR;
e) na přenositelnost údajů dle podmínek článku 20 GDPR;
f) vznést námitku proti zpracování osobních údajů dle článku 21 GDPR.
Správce poskytne kupujícímu na žádost informace o přijatých opatřeních v každém
případě nejpozději do jednoho měsíce od obdržení žádosti.


V případě pochybností o zpracovávání osobních údajů má kupující právo se obrátit
na Úřad pro ochranu osobních údajů, který je v této oblasti dozorovým orgánem, a
podat k němu stížnost.


Řešení sporů
Vzájemné spory mezi prodávajícím a kupujícím řeší obecné soudy.


Kupující, který je spotřebitelem, má podle zákona o ochraně spotřebitele (č.
634/1992 Sb.) právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z kupní
smlouvy nebo ze smlouvy o poskytování služeb. Subjektem, který je oprávněn
mimosoudní řešení sporu provádět, je Česká obchodní inspekce. Bližší informace
jsou dostupné na webových stránkách www.coi.cz.


Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu se zahajuje výlučně na návrh
spotřebitele, a to pouze v případě, že se spor nepodařilo s prodávajícím vyřešit
přímo. Návrh lze podat nejpozději do 1 roku ode dne, kdy spotřebitel uplatnil své
právo, které je předmětem sporu, u prodávajícího poprvé.


Spotřebitel má právo zahájit mimosoudní řešení sporu online prostřednictvím
platformy ODR dostupné na webové stránce ec.europa.eu/consumers/odr/.

Dozor nad dodržováním povinností podle zákona o ochraně spotřebitele (č.
634/1992 Sb.) vykonává Česká obchodní inspekce (www.coi.cz).


Ostatní


Kupujícím se pro účely těchto obchodních podmínek rozumí spotřebitel, jímž je
člověk, který na rozdíl od prodávajícího při uzavírání a plnění smlouvy nejedná v
rámci své podnikatelské činnosti ani v rámci samostatného výkonu svého povolání.


Prodávajícím se pro účely těchto obchodních podmínek rozumí podnikatel, který
na rozdíl od kupujícího při uzavírání a plnění smlouvy jedná v rámci své
podnikatelské činnosti nebo v rámci samostatného výkonu svého povolání.


Ostatní zde neuvedené záležitosti se řídí občanským zákoníkem (č. 89/2012 Sb.),
zákonem o ochraně spotřebitele (č. 634/1992 Sb.) a dalšími právními předpisy, ve
znění pozdějších právních předpisů.


Smlouva a otázky související se řídí českým právem.


Změny obchodních podmínek v jiné než oboustranně odsouhlasené písemné
formě jsou vyloučeny.


Tyto obchodní podmínky jsou účinné od 21.12.2020.


DAFIT s.r.o.

Zásady používání cookies

Cookies, což jsou malá množství dat, která naše servery posílají vašemu počítači a která umožňují lepší využití našich serverů a přizpůsobení jejich obsahu vašim potřebám.

Cookies používá téměř každá internetová stránka na světě. Cookies zvyšují uživatelskou přívětivost opakovaně navštívené internetové stránky, a proto jsou pro vás užitečné. Pokud pro návštěvu našich internetových stránek použijete stejný počítač a stejný internetový prohlížeč, cookies pomáhají vašemu počítači zapamatovat si navštívené stránky a vaše nastavení stránek.

Prostřednictvím našich webových stránek mohou být ve vašem počítači ukládány také cookies provozovatelů reklamních systémů, které jsou na našich stránkách provozovány. V rámci remarketingu využívá naše společnost také systémy Google. Data z remarketingu používáme výhradně k segmentaci návštěvníků za účelem doručení relevantnějšího reklamního sdělení. Segmenty jsou vytvořeny na základě několika obecných vzorců chování návštěvníků.

Standardní webové prohlížeče (Safari, Internet Explorer, Firefox, Google Chrome apod.) podporují správu cookies. V rámci nastavení prohlížečů můžete jednotlivé cookies ručně mazat, blokovat či zcela zakázat jejich použití, lze je také blokovat nebo povolit jen pro jednotlivé internetové stránky. Pro detailnější informace prosím použijte nápovědu vašeho prohlížeče. Pokud bude mít váš prohlížeč použití cookies povoleno, budeme vycházet z toho, že souhlasíte s využíváním standardních cookies ze strany našich serverů.

 

Cookies nevyužíváme k jiným než čistě technickým účelům, nespojujeme údaje získané díky nim s jakýmikoliv jinými údaji a pracujeme s cookies tak, že neumožňují identifikovat konkrétní osoby.

Existují dočasné cookies a trvalé cookies. Dočasné jsou uloženy ve vašem počítači jen do ukončení prohlížeče.  Dočasné cookies umožňují uchovávání informací při přecházení z jedné webové stránky na druhou a odstraňují potřebu opakovaného zadávání některých údajů. Trvalé cookies pomáhají identifikovat váš počítač, jestliže znovu navštívíte náš web, ale neumožňují jakkoliv identifikovat vás osobně. Trvalé cookies umožňují přizpůsobovat naše stránky vašim zájmům, ale nemůžeme jakkoliv identifikovat vás osobně a příslušná data ukládáme zcela anonymizovaně a nespojujeme je s jakýmikoliv jinými daty.

 

V následující tabulce naleznete jaké druhy souboru cookies využíváme.

Vydavatel/ Název cookieTypTrvanlivostPopis
Facebook
(_fbp)
Analytical, Tracking, Remarketing1 hodinaPoužívá společnost Facebook k poskytování řady reklamních produktů, jako je nabízení cen v reálném čase od inzerentů třetích stran.
Google Analytics
(_ga,_gac_.*,_gid)
Analytical, Trackingpersistent
90 dní
persistent
Používá se na rozlišení jednotlivých uživatelů. Cookie je obnovený po každém zaslání dat na Google Analytics.

 

 

Tento web používá Google Analytics

Tato stránka používá službu Google Analytics, poskytovanou společností Google, Inc. (dále jen "Google"). Služba Google Analytics používá soubory cookies. Informace o užívání stránky spolu s obsahem souboru cookie bude společností Google přenesen a uložen na serverech ve Spojených státech. Google bude užívat těchto informací pro účely vyhodnocování užívání stránky a vytváření zpráv o její aktivitě, určených pro její provozovatele, a pro poskytování dalších služeb týkajících se činností na stránce a užívání internetu vůbec. Google může také poskytnout tyto informace třetím osobám, bude-li to požadováno zákonem nebo budu-li takovéto třetí osoby zpracovávat tyto informace pro Google.

Služba Google Analytics je rozšířena o související reklamní funkce poskytované společností Google, a to: přehledy zobrazení v reklamní síti Google, remarketing (zobrazování reklam v obsahové síti na základě zhlédnutých produktů), rozšířené demografické přehledy (reportování anonymních demografických dat).

 

Jak zakázat sledování Google Analytics

Pokud nechcete poskytovat anonymní data o používání webu službě Google Analytics, můžete použít plugin poskytovaný společností Google. Po nainstalování do Vašeho prohlížeče a aktivaci nebudou dále data odesílána.

Více informací o zpracování a využití dat najdete ve smluvních podmínkách společnosti Google.

 

Zásady zpracování osobních údajů

Správce osobních údajů a subjekt údajů

Správcem osobních údajů je společnost provozující tento web, rezervační službu.

Subjektem údajů je fyzická osoba, která správci poskytla svoje osobní údaje na základě nájemní smlouvy, kupní smlouvy, servisní smlouvy či jiné smlouvy uzavřené se správcem nebo na základě souhlasu se zpracováním osobních údajů v rámci přihlášení k odběru novinek (newsletterů) zasílaných správcem. Subjektem údajů může být též fyzická osoba, jejíž osobní údaje správce získal z jiných zákonných zdrojů.

 

Rozsah zpracování osobních údajů

Správce zpracovává osobní údaje v rozsahu, v jakém jsou mu poskytnuty subjekty údajů, nebo v jakém rozsahu je správce získá z jiných zákonných zdrojů. Jedná se o: jméno, příjmení, datum narození, bydliště, místo podnikání, identifikační číslo, číslo platební karty daňové identifikační číslo, e-mail, telefon, podpis.

 

Účel zpracování osobních údajů, souhlas obecný

Správce zpracovává osobní údaje subjektů údajů za účelem splnění smlouvy uzavřené mezi subjektem údajů a správcem a to formou elektronických komunikačních prostředků na dálku, nebo písemnou formou, plnění právních povinností a za účelem přímého marketingu (tj. nabízení produktů a služeb správce) včetně zasílání obchodních sdělení ve smyslu zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti. Obchodní sdělení správce zasílá pouze v případě, že se subjekt údajů přihlásil k odběru novinek (newsletterů) a vyslovil druhý souhlas se zpracováním osobních údjaů pro marketingové účely.

 

Účel zpracování osobních údajů, souhlas pro marketingové účely

Správce zpracovává osobní údaje subjektů údajů za účelem splnění smlouvy uzavřené mezi subjektem údajů a správcem a to formou elektronických komunikačních prostředků na dálku, nebo písemnou formou, plnění právních povinností a za účelem přímého marketing, nabídek, informací o hotelu a jeho aktivitách. Sbjekt údajů má možnost se jednoduchým způsobem a zdarma z odběru novinek (newsletterů) odhlásit.

 

Posouzení nezbytnosti zpracování

Správce dbá na ochranu soukromí subjektů údajů, a proto zpracovává pouze osobní údaje, které jsou nezbytně nutné pro stanovené účely zpracování.

 

Právní základ zpracování osobních údajů

Právním základem zpracování prováděného za účelem přímého marketingu je souhlas subjektů údajů se zpracováním osobních údajů (přihlášení k odběru newsletterů) nebo oprávněný zájem správce (získání elektronického kontaktu v souvislosti s prodejem výrobku nebo služby správce dle zák. č. 480/2004 Sb.).

V ostatních případech je právním základem zpracování splnění smlouvy, ochrana oprávněných zájmů správce (ochrana majetku, uplatnění práv ze smlouvy v soudním řízení apod.) a splnění právní povinnosti.

 

Doba zpracovávání osobních údajů

V případě osobních údajů zpracovávaných za účelem splnění smlouvy správce zpracovává osobní údaje po dobu trvání smluvního vztahu a následně po dobu dalších 10 let, a to s ohledem na délku promlčecí lhůty u náhrady škody či újmy. V případě zpracování za účelem splnění právní povinnosti správce zpracovává osobní údaje po dobu stanovenou právními předpisy. V případě osobních údajů zpracovávaných na základě souhlasu subjektu údajů správce zpracovává osobní údaje po dobu 10 let, nebude-li souhlas se zpracováním osobních údajů do té doby odvolán. Tím není dotčena povinnost správce zpracovávat osobní údaje po dobu stanovenou příslušnými právními předpisy či v souladu s nimi.

 

Odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů

Jestliže subjekt údajů udělil správci souhlas se zpracováním osobních údajů, může svůj dobrovolně udělený souhlas se zpracováním osobních údajů kdykoli bezplatně odvolat. Odvoláním souhlasu není dotčena zákonnost zpracování vycházejícího ze souhlasu, který byl dán před jeho odvoláním. Odvolání souhlasu též nemá vliv na zpracování osobních údajů, které správce zpracovává na základě jiného právního základu, než je souhlas (tj. zejména je-li zpracování nezbytné pro splnění smlouvy, právní povinnosti či z jiných důvodů uvedených v platných právních předpisech).

 

Přístup k osobním údajům

K osobním údajům subjektů údajů má přístup správce a případně též třetí osoby - příjemci, kteří poskytují vhodné záruky a jejichž zpracování splňuje požadavky dle platných právních předpisů a které zajišťuje náležitou ochranu práv subjektů údajů



Nastavení cookies

Následujícím nastavením můžete upravit jaké soubory cookie se budou používat na této stránce.
Popis k čemu jaké soubory cookie slouží naleznete v tabulce na této stránce.